Тільки опт: +38 (097) 195-82-13

Телефонувати з 10:00 до 18:00

Вихідні: Субота - Неділя

Ортопедичне взуття для дітей: підбираємо профілактичну модель

На жаль, сьогодні далеко не всі батьки знають, якими проблемами в майбутньому може обернутися погане взуття в дитинстві. Часто саме неправильно підібране взуття заважає нозі правильно розвиватися, що загрожує плоскостопістю, деформацією стопи, втомою і навіть болем під час ходьби, а також порушенням кровообігу і всіма тими захворюваннями, які воно може викликати.

Для того, щоб у дитинстві стопа розвивалася і формувалася правильно, потрібне спеціальне взуття. Однак у нас чомусь прийнято вважати, що ортопедичне взуття для дітей потрібне тільки в тих випадках, коли будь-яке захворювання вже існує.

Безумовно, якщо проблема вже є, то дитині обов’язково використовувати спеціальні устілки або супінатори. Але дитяче ортопедичне взуття має і профілактичний характер. Його конструкція призначена для того, щоб нога формувалася правильно, без різного роду порушень, які може викликати звичайне взуття.

 

Є кілька критеріїв, на основі яких можна визначити, яким має бути ортопедичне взуття для дітей. Перш за все, це розмір. Взуття не повинне здавлювати ногу, при цьому, важливо, щоб воно не було занадто довгим. Щоб носок не здавлював пальчики дитини, він має бути широким і заокругленим. Краще вибирати взуття із закритим носком, тому що діти ходять не акуратно і можуть забитися.

Наступний момент, про який не можна забувати – дитяча нога постійно зростає. Це означає, що міняти взуття слід приблизно через 6-8 місяців після покупки.